История на соевия восък

21 февруари 2023
История на соевия восък

Соевият восък е сравнително ново допълнение към света на производството на свещи. Разработен е в началото на 90-те години като алтернатива на парафиновия восък, който се извлича от нефт. Соевият восък се произвежда от соево масло, което е възобновяем ресурс.

Развитието на соевия восък може да бъде проследено назад до група фермери в Съединените щати, които търсели нови приложения за своите излишъци от соя. Те създадоха Американската асоциация на соевите зърна през 1920 г., за да насърчат използването на соеви зърна в различни продукти, включително свещи.

Въпреки това, едва през 90-те години на миналия век соевият восък е разработен като жизнеспособна алтернатива на парафиновия восък. Първата компания, която представи свещи от соев восък на пазара, беше базираната в Индиана компания Aromatique през 1991 г. Те използваха соев восък като начин да създадат свещ с по-чисто изгаряне, която ще произвежда по-малко сажди от традиционните свещи от парафинов восък.

Използването на соев восък бързо придоби популярност, тъй като все повече и повече потребители се тревожеха за въздействието върху околната среда на свещите от парафинов восък. Соевият восък е естествен и възобновяем ресурс, който е биоразградим и гори по-чисто и по-бавно от парафиновия восък.

Днес соевият восък се използва от много производители на свещи по света и се е превърнал в популярен избор за екологично съзнание потребители, които искат да поддържат устойчиви и екологични продукти.

5 юни 2023 Скулптурна свещ у дома

Независимо дали искате да направите фантастичен подарък или искате подарък за себе си, ние сме тук, за да ви помогнем. Нашите скулптурни соеви свещи са ръчно изработени се предлагат в различни размери и форми.

прочети още

1 март 2023 Защо да подарим свещ?

Като цяло свещите са страхотни подаръци, защото са универсални, практични и могат да създадат топла и приветлива атмосфера във всяка обстановка.

прочети още

22 февруари 2023 Соев vs. Парафинов восък

Като цяло, свещите от соев восък предлагат редица предимства пред свещите от парафин. Те са по-екологични, горят по-чисто, имат по-дълго време на изгаряне и предлагат по-силен аромат. Освен това те са лесни за почистване, ако има разлив. Въпреки това, както при свещите от пчелен восък, дали свещите от соев восък са „по-добри“ от парафиновите свещи в крайна сметка е въпрос на лично предпочитание.

прочети още

12 март 2023 Защо да изберем свещ и за Великденска декорация?

Свещите могат да бъдат красиво и смислено допълнение към вашата великденска украса. Независимо дали решите да ги използвате заради тяхната символика, атмосфера или лекота на използване, те със сигурност ще добавят специален щрих към вашия дом през това специално време от годината.

прочети още
google-site-verification=F2pGmpZ0beALfTEJKJsUYuhSYTcjo_LGRYRVNiXVspY